Poimintoja polulta

Joulupolulle kannattaa suunnata kaikki aistit avoinna, sillä herkät korvat kuulevat ja tarkat silmät näkevät Joulupolun monet yllätykset. Joulupolun tontut ovat kehitelleet jälleen uusia metkuja meidän kaikkien iloksi. Joulupolun varrella on runsaasti tapahtumapisteitä, joten touhuiluun ja tekemiseen kannattaa varata aikaa. Seuraamalla kaulaliinoihin puettuja puita pysyy oikealla tiellä.

Tänäkin vuonna Joulupolulla järjestetään viittomakielen tulkkausta. Evantian kaksi tulkkia liikkuvat eri pisteissä tulkkaamassa muun muassa lauluja ja leikkejä juhlakentällä ja Antin talolla, joulunäytelmää Ivarsin talolla ja satuja Kahiluodon kartanon satuteltassa.

Seurasaaren sillan kupeessa jaetaan ohjelma, josta selviää polun lukuisten tapahtumien tarkat paikat ja ajat. Ohjelman voi ladata myös sivun oikeasta palkista.

 

Tiernapojat

Saako tulla laulamaan? No tottahan Joulupolulle saa! Suomalaiseen jouluperinteeseen liittyy olennaisesti vanha mysteerinäytelmä “Tiernapojat” tai “Tähtipojat”, joka perustuu raamatullisiin tapahtumiin. Tapa on tiettävästi kotoisin Oulun seudulta, mutta tällä kertaa perinteisiin asuihin sonnustautuvat Laulavat rehtorit Espoosta ja Tiernapoika-näytelmä nähdään Juhlakentällä klo 13.30 ja 14.30 sekä Karunan kirkolla klo 16.00. 

Heijastinvalokuvaus

“Hei pikku veijari! Onko sulla heijastin? Yksi lakissa, kaksi takissa, tarra pepussa, nauha repussa, vielä saappaiden varressa siis koko vaateparressa, kiinnitetty huolella kummallakin puolella. Onhan ihme, jos ei huomaa tätä valaistua kuomaa!” Helsingin liikenneturvallisuusyhdistyksen pisteellä juhlakentällä voi otattaa itsestään Polaroid-kuvan nähdäkseen kuinka hyvin näkyy pimeässä. 

Lyhtykodat

Kuvataiteilija Riitta Heiskasen lyhtykodat symboloivat taiteilijalle ihmisen selviämistä arktisissa olosuhteissa, ja niiden syntyprojektissa kiteytyy hienosti yhdessä tekemisen merkitys. Alkuperäinen lyhtykotakylä rakennettiin Rantasalmelle yhdessä Rantasalmen työttömien kanssa, ja sittemmin kodat ovat saaneet viedä tuikkivan jouluista tunnelmaansa aina Savonlinnasta Danskiin saakka. Tänä vuonna lyhtykodat nähdään ihka ensimmäistä kertaa myös Joulupolulla, Juhlakentän ja Seurasaaren ravintolan välisellä osuudella.

Tarinoiden taikaa

Kahiluodon kartanon pihapiirissä satuteltta täyttyy jouluisista tarinoista Annikka-tontun tarinoidessa ja loruillessa lapsille. Ivarsin talolla esitetään joulunäytelmää ja Karunan kirkolla voi seurata lasten joulukuvaelmaa.

Juhlakentän vipinää

Pikkutontut voivat hakea juhlakentältä itselleen kasvomaalauksen Joulupolun tonttulakkitunnuksella tai jäädä ihastelemaan tonttutansseja. Havukodassa tunnistetaan jouluisia tuoksuja ja vipukelkan kyydissä saa kovat vauhdit. Juhlakentän lavalla myös touhutaan ja musisoidaan Terhi-tontun johdolla sekä kuullaan VamuKamu-kuoron esittämiä joululauluja. Juhlakentän laidalla tunnelmaa luovat Joulupolun yhteistyökumppaneiden koristelemat joulukuuset.

Ilta huipentuu huimaan tulitanssiin

Belenos Group of Arts tarjoaa illan hämärtyessä Joulupolun kävijöille tulishow’n. Elämyksellisessä esityksessä tulen ja käsinkoristeltujen asujen välkehdintä kietoutuvat sulavan harmoniseen liikkeeseen. Joulupolun ohjelman päättävä tulishow järjestetään juhlakentällä klo 16.30 ja sen kesto on 15 minuuttia.