Poimintoja polulta 2016

Joulupolulle kannattaa suunnata kaikki aistit avoinna, sillä herkät korvat kuulevat ja tarkat silmät näkevät Joulupolun monet yllätykset. Joulupolun tontut ovat kehitelleet jälleen uusia metkuja meidän kaikkien iloksi. Joulupolun varrella on runsaasti tapahtumapisteitä, joten touhuiluun ja tekemiseen kannattaa varata aikaa. Seuraamalla kaulaliinoihin puettuja puita pysyy oikealla polulla.

Tänä vuonna Joulupolulla on viittomakielen tulkkausta. Evantian kaksi tulkkia liikkuvat eri pisteissä tulkkaamassa mm. lauluja ja leikkejä Mieritzin kahvilan tuntumassa ja juhlakentällä, joulunäytelmää Ivarsin talolla ja satuja Kahiluodon kartanon satuteltassa.

Seurasaaren sillan kupeessa jaetaan ohjelma, josta selviää polun lukuisten tapahtumien tarkat paikat ja ajat. Vuoden 2016 ohjelma on ladattavissa sivun oikeasta palkista.

Tarinoiden taikaa

Kahiluodon kartanon pihapiirissä satuteltta täyttyy jouluisista tarinoista Annikka-tontun tarinoidessa ja loruillessa lapsille. Ivarsin talolla esitetään joulunäytelmää ja Karunan kirkolla voi seurata lasten joulukuvaelmaa.

Juhlakentän vipinää

Näppäräsormiset pikkutontut voivat askarrella heijastinkoruja, hakea kasvomaalaukset tai jäädä ihastelemaan tonttutansseja. Havukodassa tunnistetaan jouluisia tuoksuja ja lumitilanteen sallimissa rajoissa vipukelkan kyydissä saa kovat vauhdit. Juhlakentän lavalla myös touhutaan ja musisoidaan Terhi-tontun johdolla sekä kuullaan VamuKamu-kuoron esittämiä joululauluja. Kansainvälisen tuulahduksen tuo ystävyysseurojen koristelemat joulukuuset.

Joulupolun postikonttori

Iisalmen pappilaan pystytetään perinteiseen tapaan Joulupolun postikonttori, jossa lapset saavat joulukortin kirjoitettavaksi. Kortti leimataan Joulupolun omalla erikoisleimalla ja sen voi jättää maksutta postin kuljetettavaksi. Graafikko Nina Rintalan suunnittelemassa leimassa tonttu laskee mäkeä kelkalla.

Ilta huipentuu huimaan tulitanssiin

Belenos Group of Arts tarjoaa illan hämärtyessä Joulupolun kävijöille tulishow’n. Elämyksellisessä esityksessä tulen ja käsinkoristeltujen asujen välkehdintä kietoutuvat sulavan harmoniseen liikkeeseen. Joulupolun ohjelman päättävä tulishow järjestetään juhlakentällä klo 16.30 ja sen kesto on 15 minuuttia.

Joulupolun ohjelmakartta

Joulupolun tarjoaa

Joulupolun tarjoaa